onsdag 18. november 2009

Rolf Groven / Tidemand og Gude



 Her ser du 2 bilder. Det øverste er malt av Tidemand og Gude i 1848 i en periode som kalles for Nasjonalromantikken.Tittelen er :«Brudeferden i Hardanger»
Det andre bilde er malt fritt etter Tidemand og Gude av Rolf Groven i 1975. Bilde er en politisk kommentar til forurensingen av naturen vår. Bildet ble refusert fra høstutstillingen i 1975
Rolf groven har alltid et tydelig budskap i maleriene sine. Han bruker en realistisk malestil og tar som regel utgangspunkt i et kjent maleri fra kunsthistorien.
I denne oppgaven skal du gå inn på lenken til Rolf Grovens nettside, her finner du en rekke bilder med kunsthistoriske referanser. Velg et bilde og finn originalen til dette bilde. Hvem har malt originalen ?
  • Sammenlign de to bildene som du har funnet.
  • Hvordan synes du bildet til Rolf Groven fungerer i forhold til å skape en debatt ?
  • Hva er ditt syn på å bruke kjente malerier på denne måten ?



2 kommentarer:

  1. Tittelen på Rolf Grovens bilde er "Oljemaleri". Det gir en ekstra snert.

    SvarSlett
  2. Rolf Grovens GENIALITET dokumenteres i 2010 som høyst aktuell samtidskunst - relatert til Brobygging i Hardanger med Høyspentlinjer på kryss og tverrs. Utviklingen går sin gang - som det alt har gjort i Aurlandsdalen over fjellet mot Østlandet ! Hva er det politikerne vil med Norge. England hadde kull og forsøpplet Nord-England. Nu er dette ryddet opp. AP regjeringen setter høyspentmaster opp og planlegger vindmøller i Kystlandskapet. Når vil Norge rydde opp !?
    Øygarden kommune var i sin tid foregangskommunen ved å sikre seg regjeringens samtykke til å legge høyspentlinjer til Kolsnes i bakken !!!

    Roald Atle Furre

    SvarSlett